Отже, Ви нарешті відповіли на запитання: «Чи хочу я стати мамою?» Так, я хочу! Прекрасно.Для цього вам потрібно правильно вибрати момент для зачаття. Ми готові допомогти вам у цьому допомогти.
Сперматозоїди потрапляють в матку при сексуальному контакті. Далі вони за допомогою своїх хвостиків, починають рух у бік маткових труб.Еслі на той момент овуляція в жіночому організмі вже відбулася, то тут вони зустрічаються з яйцеклітиною дозрілої.
Чоловічі статеві клітини здатні зберігати свою активність дві доби. Якщо яйцеклітина за цей період не пройде овуляцію, то зачаття не відбудеться, і вони загинуть. Тому зрозуміло, що найсприятливіший час для запліднення - це період овуляції з невеликими відхиленнями в одну й іншу сторону.
Так як тривалість життя яйцеклітини 24 години, дні перед овуляцією більш кращі для зачаття, ніж після неї, так як сперматозоїдам потрібно більше доби, для того щоб потрапити в маткову трубу. Визначення дати овуляції і розрахунок сприятливих днів для настання вагітності краще всього виробляти по температурній кривій, а також можна в середині менструального циклу можна звернутися до лікаря-гінеколога, який за допомогою нескладного аналізу слизу, взятої з шийки матки, визначить дату овуляції з точністю до 1 -2 днів.
Рекомендується протягом 3-5 днів перед овуляцією утримуватися від статевих стосунків, т.к.для дозрівання сперматозоїдів в яєчках потрібен певний час.
Для зачаття краще, якщо під час статевого акту жінка буде лежати на спині. Після його закінчення можна покласти під сідниці подушку і підвести ногі.Ето положення потрібно зберігати деякий час. У цьому випадку шийка матки буде занурена в знаходиться в задньому зводі піхви сперму.
Також полегшити проникнення сперматозоїдів в цервікальний канал допомагає коліно-ліктьова поза під час або після статевого акту.
Більшість молодих жінок, які нещодавно живуть статевим життям, не відчувають оргазму під час статевого акту. Оргазм не є обов'язковим для настання вагітності.
У дні попередні зачаття, повністю має бути виключений прийом алкоголю подружжям, так як алкоголь пошкоджує дію і на жіночі, і на чоловічі статеві клітини.
Будьте обережними і до інших шкідливих чинників - лакам, фарб, розчинників, різним препаратів побутової хімій, не варто робити рентгенівське дослідження, також відноситься до прийому лікарських препаратів.
Якщо ви не зовсім здорові, краще відкласти настання вагітності до одужання. У разі тривалого прийому будь-які ліки потрібно пркокунсультіроваться з лікарем про його можливий вплив на зачаття і вагітність.
Без достатніх на те підстав медичних не варто вдаватися і до ультразвукової діагностичної процедури, хоча несприятливий вплив її на організм мінімально.